e eggrafes

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου σας παραθέτουμε οδηγίες σχετικά με τη συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης :
1. Συμπληρώστε την Υπεύθυνη Δήλωση σε έντυπη μορφή. Αν δεν την έχετε μπορείτε να την ζητήσετε από το σχολείο ή να την κατεβάσετε από τους παρακάτω συνδέσμους:
bullet Υπεύθυνη Δήλωση για τον κηδεμόνα που θα υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση στο e-eggrafes.
bullet Υπεύθυνη Δήλωση για τον έτερο κηδεμόνα.
Επισημαίνεται ότι και στις δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

2. Η Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής ή να υπογραφεί ψηφιακά μέσω Gov.
Για την ψηφιακή υπογραφή μέσω Gov, θα πρέπει αφού συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση, να την σκανάρετε και να την αποθηκεύσετε σε pdf μορφή. Για να σκανάρετε την Υπεύθυνη Δήλωση με το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή CamScanner και να την αποθηκεύσετε ως εικόνα. Στη συνέχεια μεταβείτε στην ιστοσελίδα ilovepdf και μετατρέψτε την εικόνα σε pdf. Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία αυτή μπορείτε να βρείτε εδώ.
Στη συνέχεια μεταβείτε στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou και αφού εισέλθετε με επιτυχία στην υπηρεσία, επιλέξτε το αρχείο pdf με την Υπεύθυνη Δήλωσή σας και γλώσσα υπογραφής Ελληνικά. Ακολουθώντας τις οδηγίες αποθηκεύστε το υπογραμμένο έγγραφο, εκτυπώστε το και προσκομίστε το στο σχολείο. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε την υπογραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση μπορείτε να την αποστείλετε στο email του σχολείου (mail@lyk-leptok.pie.sch.gr). Στο θέμα του email θα πρέπει να αναγράφετε το όνομα του μαθητή/τριας και το τμήμα στο οποίο φοιτά.
Οδηγίες σχετικά με το τρόπο ψηφιακής υπογραφής εγγράφου στο gov μπορείτε να δείτε στο βίντεο αυτό.

3. Οι Υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να επιστραφούν στο σχολείο έως τις 22-04-2024.